***UPDATE*** 276.000 orders voor Tesla Model 3

Ongekend veel belangstelling voor nieuw model

Tesla Model 3
Tesla heeft in 24 uur 180.000 bestellingen gekregen voor de Model 3. Dat meldde Tesla-topman Elon Musk vrijdag via Twitter. Op zaterdagavond stond die teller al op 276.000.

Met een gemiddelde prijs van circa 42.000 dollar liepen de totale opbrengsten van de eerste dag waarop de nieuwe auto kon worden gereserveerd volgens Musk op tot ruim 7,5 miljard dollar (6,6 miljard euro). "De toekomst van elektrische auto's ziet er zonnig uit'', twitterde hij dan ook.

Klanten konden de nieuwe Tesla sinds donderdag (lokale tijd) reserveren. Daarvoor moesten ze wel 1000 dollar aanbetalen, voor een auto die alleen nog op de tekentafel bestaat.

Tesla moet de miljarden van de orders nog wel binnen zien te halen. Klanten kunnen hun reservering desgewenst nog annuleren. Ze krijgen dan hun aanbetaling terug. Ondanks dat voorbehoud spraken automarktkenners echter van een ongekende interesse.

Tesla richt zich vooralsnog vooral op het luxueuzere segment van de automarkt. De Model 3 moet de doorbraak naar een groot publiek bewerkstelligen. Het bedrijf leverde vorig jaar wereldwijd 50.658 auto's af.

***UPDATE*** Afgelopen zaterdagavond werd bekend dat er inmiddels al 276.000 bestellingen zijn geplaatst. De orders zijn goed voor een bedrag van 10 miljard dollar. Musk maakt komende woensdag bekend hoeveel bestellingen er dan staan. In dit tempo gaat het snel richting een half miljoen. Als reactie op het hogere dan verwachte aantal bestellingen, schoot Tesla omhoog in waarde op de Amerikaanse beurs.

PRIVATE LEASE Tesla Model 3

Lezersreacties (214) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.