Ultieme 'sleeper': Toyota Camry Dragster

Toyota Camry Dragster
Toyota Camry DragsterToyota Camry DragsterToyota Camry DragsterToyota Camry DragsterToyota Camry Dragster
Tijdens de SEMA Show in Las Vegas heeft Toyota een wel heel extreme Camry gepresenteerd. Wie denkt dat dit de zoveelste duffe grijze Japanner is, zou nog wel eens behoorlijk verrast kunnen worden.

De gemiddelde Nederlander zal de hier niet-leverbare Toyota Camry bij het stoplicht waarschijnlijk niet eens opvallen. De kans dat mensen in de Verenigde Staten opkijken van een grijs exemplaar van de aldaar best verkochte auto, is zo mogelijk nog kleiner. Toch kan de grijze Japanner die we nu te pakken hebben, best eens voor een verrassing zorgen.

Deze platgedrukte Camry heeft stiekem namelijk weinig meer het z'n broertjes en zusjes te maken. Onder de kap - in dit geval de gehele carrosserie van de Camry - vinden we een 850 pk sterk brok dynamiet uit de dragrace-wereld, gebaseerd op de 5,7-liter V8 uit de Tundra. Een TRD-supercharger en een nitrosysteem maken het blok extra gespierd. Ook van het originele interieur is niets meer overgebleven.

PRIVATE LEASE Toyota Camry

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum