TVR staat te koop

TVR Tuscan S
Het blijft maar rommelen rond TVR. Na maanden van wilde plannen van de Russische eigenaar blijkt de grootste onafhankelijke Engelse sportwagenfabrikant nu te koop te staan.
Het blijft maar rommelen rond TVR. Na maanden van wilde plannen van de Russische eigenaar blijkt de grootste onafhankelijke Engelse sportwagenfabrikant nu te koop te staan. Vorige week vroeg TVR uitstel van betaling aan. Het bedrijf gaf aan dat het geen fondsen had om de salarissen van de werknemers te betalen. Vanaf dat moment staat het bedrijf onder curatele en wordt er een koper gezocht voor de noodlijdende sportwagenfabrikant.
Vandaag komen de curatoren bijeen om de verdere gang van zaken te bespreken. Ze hebben verklaard er vertrouwen in te hebben dat TVR dit jaar een nieuwe eigenaar vindt.
De toekomst van het Engelse sportwagenmerk is al maanden onzeker. Nadat plannen voor een verhuizing binnen Engeland spaak liepen, kondigde de 26-jarige eigenaar Nikolai Smolenski aan dat de productie naar Italië verplaatst zou worden. Het personeel kwam op straat te staan, wat tot felle protesten leidde. Uit solidariteit met het personeel trok er een stoet TVR-eigenaars naar Downing Street om een petitie aan te bieden.