TT-circuit wordt testlocatie

TT-circuit wordt testlocatie
Het iconische TT-circuit in Assen krijgt er een extra functie bij. Op het Drentse circuit kunnen autofabrikanten over enige tijd hun modellen aan tests onderwerpen.

Uit berichtgeving van het Dagblad van het Noorden blijkt dat het TT-circuit een testlocatie wordt waar autofabrikanten aan de slag kunnen. Het circuit is niet zomaar uitgekozen, het feit dat in Assen een netwerk van sensoren ligt waarmee metingen kunnen worden gedaan, heeft een duit in het zakje gedaan. Autofabrikanten die willen testen met autonoom rijdende auto's, maar nog niet de openbare weg op willen of mogen, hebben daarmee een extra testlocatie.

Het TT-circuit werkt samen met het circuit van Catalunya bij Barcalona. Op het Spaanse circuit verrichten onder andere Nissan en Seat al het nodige testwerk. De samenwerking is tot stand gekomen tijdens een bezoek van een delegatie aan het Smart City Expo World Congres in Barcelona, waar onder andere Vincenc Aguilera - hoofd van het Catalunya-circuit - aanwezig was.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.