Toyota viert jubileum Supra met '35th Anniversary Edition'

Japanse aangelegenheid

Toyota Supra 35th Anniversary
Toyota Supra 35th AnniversaryToyota Supra 35th AnniversaryToyota Supra 35th AnniversaryToyota Supra 35th AnniversaryToyota Supra 35th AnniversaryToyota Supra 35th AnniversaryToyota Supra 35th Anniversary

Toyota viert het 35-jarig jubileum van de Supra. Dat doet het op een redelijk bescheiden wijze, met een zeer beperkt leverbare feesteditie.

De Toyota Supra bestaat dit jaar 35 jaar. Althans, wie de geschiedenis van het model een beetje kent, weet dat men pas over de Supra als losstaand model sprak toen in 1986 de A70-generatie verscheen. Dat is nu dus 35 jaar geleden. Daarvoor was de Supra een sterk aan de Celica gelieerd model, dat voor de internationale markten als Celica Supra werd bestempeld.

De Japanners zijn vaak vrij bescheiden en men zet ook voor deze gelegenheid niet direct een enorm circus op touw. In het thuisland wordt de Supra uitgedost als 35th Anniversay Edition, waar slechts (hoe kan het ook anders) 35 exemplaren van worden gemaakt. Er zijn twee smaken. Allereerst is er de in de speciale kleur Storm Grey gespoten variant met een rood leren interieur. Die neemt de Supra met de dik 380 pk sterke 3.0 zescilinder van BMW als basis.

Daarnaast is er de Supra die in het opvallende Lightning Yellow is uitgevoerd en een interieur heeft dat met rood leer en Alcantara bekleed is. Die heeft ook felrode remklauwen en sportievere pedalen. De wat sportiever uitgedoste van de twee dus, al is hiervoor dan weer de Supra met de 258 pk sterke 2,0-liter viercilinder als basis genomen. Allebei de feestneuzen staan op matzwarte 19-inch lichtmetalen wielen en hebben op het dashboard een 35th Anniversary-badge op een koolstofvezel element.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.