Toyota presenteert nieuwe Hilux

Japans werkpaard compleet vernieuwd

Toyota Hilux
Toyota HiluxToyota HiluxToyota HiluxToyota HiluxToyota HiluxToyota HiluxToyota HiluxToyota HiluxToyota Hilux
Het is eindelijk zover! Na zo'n tien jaar heeft Toyota het doek getrokken van de achtste generatie van z'n succesvolle pick-up: de Hilux!

Na een reeks teasers en gelekte afbeeldingen hebben we vandaag de volledig nieuwe Toyota Hilux te pakken. De achtste generatie Hilux vervangt de huidige, die in de basis alweer uit 2005 stamt.

Naast krachtiger en robuuster dan ooit, is bij de ontwikkeling van het nieuwe werkpaard meer dan ooit gemikt op comfort. Betere geluidsisolatie, stillere motoren en een nieuw ontwikkeld onderstel moeten daar voor zorgen. Het onderstel is in drie standen te zetten: Standard, Heavy Duty en Comfort.

Onder de kap ligt een nieuwe 2,8-liter dieselmotor met 177 pk en 450 Nm koppel die is gekoppeld aan een eveneens nieuw ontwikkelde handgeschakelde zesbak. Ook is er een 165 pk en 343 Nm sterke 2,4-liter dieselmotor te krijgen. Liever benzine? Kies dan de 2,7-liter viercilinder met 156 pk en 240 Nm.

De eerste Hilux verscheen in 1968 in de showrooms, en sindsdien hebben de Japanners er meer dan 16 miljoen exemplaren van verkocht. De pick-up is in meer dan 180 landen te krijgen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum