Toyota Mirai leverbaar met eigen waterstoftankstation

Dichtbij tanken

Toyota Mirai waterstof tanken

De nieuwe Toyota Mirai moet de waterstofauto weer wat toegankelijker maken in Nederland. Om de acceptatie een zetje te geven, biedt Toyota een bijzondere mogelijkheid. De Mirai kan geleverd worden met een eigen tankstation.

Toyota gelooft dat waterstof vooral ook interessant kan zijn voor vlootauto's, zo verklaarde het eind 2020 bij het uiteenzetten van z'n toekomstvisie. Denk daarbij aan bedrijven die in de buurt van een waterstoftankstation zitten en graag hun wagenpark verduurzamen. Om de nieuwe Mirai aantrekkelijker te maken voor wie nog wat verder moet rijden voor waterstof, komt het nu samen met het Nederlandse Resato International met een mogelijke oplossing. Dat bedrijf is gespecialiseerd in hogedrukoplossingen en heeft een vulpunt voor waterstof ontwikkeld waaraan de Mirai bijgetankt kan worden.

Dat 'tankstation' kan met 700 bar de Mirai bijtanken en daarmee kun je volgens Toyota onder de optimale omstandigheden in gemiddeld 50 minuten klaar zijn met tanken. Niet zo snel dus als bij een regulier tankstation, maar het voordeel is dat het pal voor de deur - op een bedrijventerrein - mogelijk is. De tank zelf moet uiteraard wel af en toe bijgevuld worden, maar die service kan bij het hele verhaal inbegrepen worden, net als het plaatsen en later weer verwijderen van het station. Wat het kost, meldt het merk nog niet. Wel stelt Toyota dat het het als optie aangeboden wordt voor zowel Mirai-kopers als -leasers. In het geval van een leasecontract kan financiering ervan bijvoorbeeld over een vijfjarige contractperiode meegenomen worden in het maandbedrag.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (104) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum