Toyota Auris nog ver weg

Toyota Auris
Toyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota AurisToyota Auris
Dit zijn de allereerste foto's van de opvolger van de Toyota Auris. Niet dat ze al begonnen zijn met het drukken van de folders, wat het duurt nog wel even voordat –ie op de markt kan.

De Toyota Auris stamt alweer uit 2007, toen hij werd gepresenteerd als opvolger van de Corolla. De nieuwe naam werd gekozen om de Auris in het vervolg wat dynamischer te maken. Dat heeft niet veel mogen baten, want een verkooptopper is het nooit geworden. Sinds de komst van de hybride versie zijn de kansen van de Auris in Nederland wat gekeerd. Met zijn wegenbelastingvrije status valt hij in de smaak bij mensen die hun portemonnee nauwlettend in de gaten houden.

In 2014 verwachten we de tweede generatie Auris; dan heeft het huidige model er een zevenjarige cyclus op zitten. Dan komt hij onder meer de nieuwe Hyundai i30 en Kia Cee'd tegen. Uit eigen land zijn er concurrenten in de vorm van de Civic en de Mazda 3 en natuurlijk is er de Europese concurrentie die tegen die tijd onder meer bestaat uit de Golf VII.

Naar het motorenaanbod dat de Auris tegen die tijd biedt, kunnen we alleen nog maar gissen. Natuurlijk blijft de hybride in het assortiment. Daarnaast verwachten we weer een aantal 'normale' benzine- en dieselmotoren, die in Nederland, wel een bijrol zullen blijven spelen als het huidige fiscale systeem in stand blijft.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.