Toyoda wil nieuwe Supra

Toyota FT-HS
Als het aan Akio Toyoda ligt, komt er vlug een nieuwe Toyota Supra. De aandeelhouders denken daar echter heel anders over.
Toyota's nieuwe topman Akio Toyoda meldde bij zijn aanstelling al dat hij de bezieling in zijn merk wil terugbrengen. In dat kader ziet hij graag een opvolger van de Supra, de beroemde serie sportauto's die Toyota in het verleden maakte. Hij heeft inmiddels groen licht gegeven voor het project, maar de aandeelhouders zijn tegen. Vier jaar geleden deed Toyota al eens een vingeroefening voor een nieuwe sportauto, daaruit kwam deze FT-HS conceptcar voort. Als de Raad van Bestuur alsnog akkoord gaat met het plan van Toyoda, kan de Supra er over een jaar of vier staan. De ontwikkeling van het model loopt dan parallel aan die van de Toyota FR-S, die samen met Subaru wordt ontwikkeld. Volgens de eerste berichten wordt de nieuwe Supra voorzien van een V6 die is gekoppeld aan een elektromotor. Toyoda wil zelf nauw betrokken worden bij de ontwikkeling van de nieuwe sportauto. Of de Supra nu doorgaat of niet, Toyoda krijgt in elk geval een klein beetje zijn zin bij het terugbrengen bij de bezieling van Toyota. Over enkele jaren komt er namelijk zeker een opvolger van de MR2. Die roadster is voorzien van een 1,5-liter motor die opnieuw wordt gekoppeld aan hybridetechniek.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum