Toch opvolger Citroën C4

'Vooral voor Europa van belang'

Citroen C4
Bij de uitgebreide facelift van de C4 Cactus leek die auto tevens de van de markt verdwenen reguliere C4 op te volgen. Citroën-CEO Linda Jackson laat echter aan AutoWeek weten dat er op termijn toch een nieuwe C4 – gewoon als hatchback - in het vat zit.

Dat is groot nieuws, want eerder leek de C4 de stroom SUV's en cross-overs van de Fransen niet te gaan overleven. Het wat behoudend gelijnde laatste model oogt naast z'n frisse broertjes C3, C3 Aircross, C4 Cactus en sinds vandaag C5 Aircross bijna saai, maar z'n verdwijning betekent ook het einde van Citroëns aanwezigheid in een nog altijd populair deel van de markt.

Tijdens de onthulling van de grootste Aircross geeft Jackson AutoWeek een klein inkijkje in de productplanning van 'haar' merk. Het doel daarbij is om elk jaar een nieuw model op de markt te brengen. De Europese C5 Aircross markeert daarbij het einde van fase 1 van het modellenoffensief, dat begon met de nieuwe C3. Na de reeks hatchbacks en SUV's is het nu tijd voor grotere modellen met een meer traditionele carrosserievorm. Behalve een nieuwe C5, die in 2020 z'n opwachting zou moeten maken, wordt ook een nieuwe C4 genoemd in de plannen. "Waar de nieuwe C5 vooral voor China van belang is maar ook elders op de wereld gevoerd zal worden, is de C4 vooral in Europa heel belangrijk. In dat segment moeten we iets hebben, dus er komt een vervanger." Over de termijn waarop we die auto kunnen verwachten treedt Jackson niet specifiek in detail, maar ze laat wel los dat fase 2 van de nieuwsstroom in 2020 van start gaat. Een introductie na de C5 lijkt daarmee logisch.

PRIVATE LEASE Citroën C4

DirectLease
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 484
 
Citroën
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 513
 
Arval
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel Pack (5D/CVT)
€ 548
 
Alphabet
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel Pack (5D/CVT)
€ 659
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (91) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum