Tientallen boetes voor verkeerd geplakt Oostenrijks tolvignet

Nederlandse wintersporters op de bon

Vignet oostenrijk zwitserland

In Oostenrijk lopen volgens de ANWB opvallend veel Nederlanders tegen de lamp met het verplichte tolvignet. Er zijn al tientallen boetes uitgedeeld aan mensen die het fysieke vignet verkeerd bevestigd hebben.

De meeste snelwegen in Oostenrijk zijn tolwegen, een tolvignet is verplicht om daar te mogen rijden. Met camera’s wordt actief gecontroleerd of het vignet op de juiste manier is aangebracht. De stickers moeten aan de binnenkant van de ruit worden geplakt. Boetes voor het verkeerd opplakken van het vignet kunnen oplopen tot wel €300.

De ANWB heeft naar eigen zeggen tientallen meldingen gekregen van Nederlandse reizigers die in Oostenrijk een boete hebben gekregen omdat hun tolvignet niet op de juiste plek zat. Het is betrekkelijk eenvoudig: het vignet moet (vanuit de auto gezien) voor de achteruitkijkspiegel, dus centraal bovenaan de voorruit zitten, of links bovenin de hoek. Wie helemaal geen risico wil lopen, of simpelweg niet met een sticker in de weer wil, kan ook een 'digitaal vignet' kopen. Dan wordt de tolbetaling aan je kenteken gekoppeld.

Lees ook deze adviespagina in ons adviescentrum.

Lezersreacties (114) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.