Tien miljoenste Toyota Camry in Verenigde Staten

Tien miljoenste Toyota Camry in Verenigde Staten
Tien miljoenste Toyota Camry in Verenigde StatenTien miljoenste Toyota Camry in Verenigde StatenTien miljoenste Toyota Camry in Verenigde StatenTien miljoenste Toyota Camry in Verenigde StatenTien miljoenste Toyota Camry in Verenigde StatenTien miljoenste Toyota Camry in Verenigde StatenTien miljoenste Toyota Camry in Verenigde StatenTien miljoenste Toyota Camry in Verenigde StatenTien miljoenste Toyota Camry in Verenigde StatenTien miljoenste Toyota Camry in Verenigde Staten
Toyota heeft vandaag z'n tien miljoenste Camry in de Verenigde Staten verkocht. De naar onze maatstaven grote sedan is al elf jaar een van de best verkochte personenauto's in Noord-Amerika.

Dit jaar viert de Camry z'n dertigjarige bestaan in de Verenigde Staten. Toevallig genoeg heeft het Japanse merk nog een kaarsje uit te blazen, want nu is er ook het tien miljoenste exemplaar verkocht. Al zeven generaties lang krijgen de Amerikanen Camry's voorgeschoteld, in Europa hebben wij het met minder bloedlijnen moeten doen. Na 2004 werd de Toyota hier niet meer verkocht.

In mei 1983 werd het eerste exemplaar in the States verkocht. In z'n introductiejaar wist Toyota 56.651 Camry's aan de man te brengen. Nu, dertig jaar later, rijden daar nog 773 stuks van rond. De Amerikanen lustten dus wel pap van de forse Toyota, vandaar dat de Japanners besloten om in mei 1988 een Camry-fabriek te openen in Georgetown, Kentucky. In 2006 werd de eerste hybride Camry geïntroduceerd, een auto waar er wereldwijd al miljoenen van zijn verkocht. Momenteel rijden er 6,4 miljoen Camrys rond in de Verenigde Staten. De auto is overigens niet alleen een van Amerika's best verkopende personenauto's, het is momenteel tevens de meest 'Amerikaanse Toyota'. Zo'n 75 procent van alle onderdelen wordt lokaal geproduceerd.

Overigens wil Toyota per markt nog wel eens andere modellen aanbieden. In totaal zijn er zo'n 10 generaties Camry geweest, maar een aantal hiervan waren voorbehouden aan de Japanse markt. In totaal bestaan er zeven generaties export-Camry's. Dochtermerk Daihatsu heeft de grote Toyota in Japan in de aanbieding met de naam Altis.

PRIVATE LEASE Toyota Camry

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.