'Tesla vraagt 2.500 aan reserveringhouders'

Afleverdatum nog onbekend

Tesla Model 3
Tesla vraagt naar verluidt nogmaals $2.500 aan Noord-Amerikanen die eerder $1.000 hebben neergelegd om aanspraak te kunnen maken op een Model 3. Een afleverdatum is nog niet bekend, maar er is ook goed nieuws.

Nieuwskanaal CNBC meldt dat Noord-Amerikaanse reserveringhouders een mail hebben gehad met daarin de oproep om de bestelling definitief te maken en daarbij het genoemde bedrag over te maken. Tesla zou door het daarmee gegenereerde geld beter op koers liggen om winst te maken dit jaar en ook eerder in staat zijn om de beloofde 5.000 Model 3's per week te bouwen. Uiteraard worden de vooraf betaalde bedragen afgetrokken van de prijs van de auto als potentiële Model 3-kopers daadwerkelijk tot actie over gaan. Bovendien kunnen reserveringhouders nog van hun auto afzien, waarna de 1.000 dollar (of euro) zal worden geretourneerd.

Model 3-kopers krijgen na het plaatsen van hun bestelling geen concrete afleverdatum, maar een iewat wazige belofte dat de aflevering ergens in de komende maanden moet plaatsvinden. Overigens is het niet zo dat de leveringen in de VS nu pas van start gaan, want in bepaalde delen van het land wordt de Model 3 al vaak gezien. Toch wachten nog duizenden mensen op hun auto. In Nederland laat Tesla via z'n website weten dat Model 3's vanaf 2019 worden afgeleverd.

Eerder deze week was er ook al nieuws over Tesla's betaalbaarste model: de Performance-versie heeft een Amerikaanse prijs.

https://www.autoweek.nl/nieuws/tesla-model-3-performance-dubbel-zo-duur/

PRIVATE LEASE Tesla Model 3

Arval
Tesla Model 3 (4D/CVT)
€ 787
 

Lezersreacties (238) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.