‘Tesla Roadster komt verder dan 1.000 km’

The Twitter-story goes on and on

Tesla Roadster

Hoewel de Twitter-riem van topman Elon Musk flink is aangetrokken, weet hij een nieuw gerucht de wereld in te slingeren. Deze keer gaat het over de actieradius van de komende Roadster.

Carscoops is in de Twitter-geschiedenis van Musk gedoken. Het kwam een antwoord op het social medium van de topman tegen. Redacteur Ryan McCaffrey van het Amerikaanse IGN vroeg aan Musk hoe ver de Roadster komt op een acculading. “Komt de Roadster nog steeds 620 miles (1.000 km red.) ver, of krijgt hij nieuwe technologieën uit de Model S waardoor de actieradius nog groter wordt?” Musk gaf binnen korte tijd antwoord op deze vraag.

“De actieradius komt boven de 1.000 km uit.” Tijdens het werelddebuut van de Roadster werd over “zo’n duizend kilometer actieradius” gesproken. De nieuwe uitspraak duidt op een groter elektrisch bereik. Om het geheugen wat op te frissen: de Roadster beschikt over een 200 kWh groot accupakket en moet dankzij drie gezamenlijk 10.000 Nm sterke elektromotoren in 1,9 tellen naar een snelheid van 100 km/h kunnen schieten. De topsnelheid komt boven de 400 km/h uit. Naar verluidt verschijnt de auto rond volgend jaar op de weg.

Twitter Tesla Elon Musk Roadster

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (93) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.