Tesla: 'Normalere Cybertruck als men dit niks vindt'

Excentriekeling

Tesla Cybertruck

Tesla wist vorig jaar voor behoorlijk wat reuring te zorgen toen het de Cybertruck onthulde. De pick-up komt werkelijk in die vorm op de markt, al heeft Tesla nog wel een plan B.

Eind november liet Tesla-topman Elon Musk de nieuwste creatie van zijn bedrijf zien: de Cybertruck. Een behoorlijk spraakmakend vormgegeven pick-up die zo uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Je houdt ervan, of je vindt het vreselijk. Volgens Tesla-CEO Elon Musk heeft Tesla zich niets van de bestaande markt aangetrokken toen het de Cybertruck ontwikkelde: "We hebben gewoon een auto gemaakt waarvan wij denken dat-ie geweldig is en er super raar uitziet. Ik wilde gewoon een futuristische gevechtstank die zo uit Blade Runner of Aliens lijkt te komen, maar ook heel inzetbaar is", aldus Musk in Automotive News.

Hoewel Musk er vertrouwen in heeft dat de Cybertruck een succes kan worden, is er wel een vangnet. Met een dergelijke aanpak kun je immers ook onderuit gaan. "Ik ben niet zo bezorgd, want als niemand een vreemd uitziende pick-up wil kopen, is dat geen probleem. We kunnen ook gewoon een 'kopie-truck' maken", aldus de 49-jarige CEO, die illustreert dat de bestaande pick-ups van de concurrentie allemaal op elkaar lijken. "Dat is de strategie waarop we terug kunnen vallen."

De Cybertruck moet eind 2021 op de Amerikaanse markt komen. De achterwielaangedreven basisversie moet zo'n 400 km op één lading kunnen rijden. De middelste variant met vierwielaandrijving en twee motoren zou goed zijn voor een rijbereik van 480 km. De topversie komt een ruime 800 km ver op één acculading. De Cybertruck moet als die variant maar liefst 6.350 kilo kunnen trekken en in pakweg 3 seconden naar 100 km/h schieten. De middelste variant trekt 4,5 ton, de instapper 3,5 ton. In de VS gaat de Cybertruck minimaal rond de 40.000 dollar kosten.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (59) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.