Tesla Model X begin 2016 naar Nederland

Tesla Model X begin 2016 naar Nederland
Tesla doet goede zaken met de Model S, maar nieuwe modellen zijn natuurlijk welkom. We weten nu meer over de toekomstplannen.

Op de salon van Genève spraken we met Jerome Guillen, Vice President Sales & Service van Tesla, onder andere over de Model X. "We brengen deze auto in het derde kwartaal in de Verenigde Staten op de markt. In Nederland komt de auto in het eerste kwartaal van 2016. Het ontwikkelingswerk vordert gestaag. En ja, ook de productieauto krijgt vleugeldeuren."

De kleinere en goedkopere Model 3 (illustratie 2) volgt na de Model X. Guillen: "Die auto heeft ongeveer de grootte van een BMW 3-serie. De naam verwijst overigens niet naar die auto, maar naar het feit dat het de derde generatie Tesla is. Ook al is de auto kleiner, hij zal qua prestaties nauwelijks onderdoen voor de Model S. We mikken erop dat Model 3 ongeveer de helft kost van z'n grote broer."

Topman Elon Musk was op een congres van Automotive News al wat specifieker. Volgens Musk wordt de Amerikaanse vanafprijs '35.000 dollar zonder de belastingvoordelen'. Daarmee zou de Model 3 goedkoper worden dan de Chevrolet Bolt, die waarschijnlijk een vanafprijs van 37.500 dollar krijgt.

PRIVATE LEASE Tesla Model 3

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.