Tesla Model 3 is EV van het jaar 2020

Verkiezing namens AutoWeek, VZR en Eneco eMobility

Tesla Model 3 EV van het jaar 2020

Onlangs is voor de tweede keer de verkiezing van de Elektrische Auto van het Jaar gehouden. Net als vorig jaar komt de prijs op een Amsterdamse schouw terecht, want Tesla ging er met de prijs vandoor.

De verkiezing wordt gehouden door Vereniging Zakelijke Rijders in samenwerking met AutoWeek en Eneco eMobility. De vakjury kreeg 23 volledig elektrische auto’s onder de neus geschoven en ging aan de hand van acht criteria aan de slag. Er is gekeken naar range, laadsnelheid, beschikbaarheid, trekgewicht, verkoopaantallen, verkoopprijs, rijeigenschappen en gebruiksgemak. Nadat alle punten bij elkaar waren opgeteld, ging de Tesla Model 3 als beste EV van het jaar 2020 naar huis.

Op het gebied van laadsnelheid, beschikbaarheid, verkoopaantallen en rijeigenschappen komt de compactere Tesla als beste uit de bus. Bij de thema’s trekgewicht en gebruiksgemak gaat zijn grotere broer, de Model X, er met de eer vandoor. Qua range scoort de Tesla Model S. De MG ZS wint de meeste punten op het gebied van de aanschafprijs.

Kim Liebregts van Tesla Nederland laat weten enorm vereerd te zijn. "Ik ben erg blij dat we met drie auto's in de top-tien van deze verkiezing staan. Met de komende Model Y hoop ik dat dat er volgend jaar vier zijn!"

De top-drie wordt dit jaar verder gevuld met de Hyundai Ioniq Electric en de Renault Zoe op achtereenvolgens de tweede en de derde plaats. Vorig jaar won Tesla ook, maar toen met de Model X.

PRIVATE LEASE Tesla Model 3

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (91) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.