Tesla Model 2 mogelijk te zien

Stap onder Tesla Model 3

Tesla design Model 2

Met de Model 3 en recenter de Model Y heeft Tesla het succes van de Model S naar lagere segmenten vertaald. Dat smaakt natuurlijk naar meer. Er gaan al jaren geruchten over de komst van een model onder de Model 3 en het is die Tesla 'Model 2' waar nota bene Tesla zelf nu mogelijk designschetsen van heeft getoond.

In een livestream van Tesla over de opening van zijn nieuwe ontwikkelingscentrum en Californië toont Tesla enkele seconden een shot waarin een stel designschetsen zijn te zien. In het shot liggen diverse designschetsen op een tekentafel, maar veel interessanter is natuurlijk wat er op die tekeningen te zien is. We zien een relatief kleine cross-over gezien die gezien de korte overhangen en de wielbasis een stuk kleiner lijkt dan bijvoorbeeld de Model 3 en Model Y. Ja, het is mogelijk dat het hier aangezette designschetsen van de Model Y betreft, maar gaan we niet vanuit. Op een van de half bedekte papiertjes is namelijk een designschets te zien die Tesla enige tijd geleden al gebruikte om een kleiner model te illustreren. Op de schetsene die eromheen liggen, lijken wee hetzelfde nog niet bestaande model te zien.

Tesla designschets Model 2

De schets waar de rode pijl naar wijst hebben we eerder gezien.

Wanneer komt die kleiner Tesla dan? Dat is nog even de vraag. Begin 2022 gaf Tesla aan dat het op dat moment nog niet werkte aan een compacter model, maar dat kan een jaar later natuurlijk anders zijn. Wat je van de actieradius van de officieel nog naamloze nieuwe Tesla moet verwachten? Reken op diverse motoren en meer dan één formaat accupakket, maar kijk niet gek op als de basisversie het al tot zo’n 400 kilometer schopt. Tesla kennende wordt de elektrische longinhoud onder meer gecombineerd met elektromotoren die voor indrukwekkende acceleratietijden zorgen, maar het ligt niet voor de hand dat daar de nadruk op ligt.

De komst van de kleinere Tesla valt of staat waarschijnlijk met de vraag of Tesla het model betaalbaar kan houden. Mocht-ie komen, dan wordt het model ongetwijfeld op grote schaal gevoerd om de kosten te drukken. Mogelijk gaat Tesla de auto dan ook bouwen in zijn Gigafactory in Chinese Sjanghai. Of de kleine Tesla 'Model 2' gaat heten, is nog maar de vraag. Wat positionering betreft lijkt dat prima te kunnen, maar het cijfer '2' past natuurlijk maar lastig in de langlopende 'grap' van topman Elon Musk om de modelnamen van zijn auto's het woord 'SEXY' (S3XY) te laten spellen. Aan de andere kant: '2 S3XY' - ofwel 'too sexy' is natuurlijk ook een mogelijkheid. Het blijft allemaal koffiedik kijken, maar interessant is een kleine Tesla evenzeer. Niet alleen omdat er de komende jaren een heel stel compacte EV's aan zit te komen, waaronder van de Volkswagen Groep. De concurrenten zitten beslist niet stil, dus er is voor Tesla werk aan de winkel.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (101) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.