Tesla klaagt Rivian aan wegens 'bemachtigen geheimen'

Informatie gelekt?

Rivian R1T

Tesla heeft zijn nog vrij jonge concurrent Rivian aangeklaagd wegens vermeende informatievergaring bij voormalige Tesla-medewerkers. Die zouden geheime informatie aan Rivian hebben doorgespeeld.

Er lijkt een relletje geboren te zijn tussen Tesla en Rivian, onder meer bekend van de volledig elektrische pick-up R1T. Rivian zou medewerkers bij Tesla hebben 'weggekaapt' en ze mogelijk in ruil voor forse bedragen om vertrouwelijk informatie over Tesla hebben gevraagd. Tesla heeft vermoedens dat Rivian op die manier een graantje meepikt van innovaties die door Tesla gedaan zijn. Het heeft een formele aanklacht ingediend bij het gerechtshof van de staat Californië, zo meldt Automotive News. Rivian zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. Het bedrijf belooft zijn nieuwe werknemers te onderstrepen dat ze geen intellectueel eigendom van andere partijen zullen 'introduceren in het systeem' bij Rivian.

Hoewel Rivian hier in Nederland misschien nog niet al te bekend is, heeft Tesla in deze zaak inmiddels wel een grote partij tegenover zich. Rivian wist in korte tijd enorme namen aan zich te verbinden, waaronder Amazon. Dat stak vorig jaar maar liefst 700 miljoen dollar in de autofabrikant en bestelde al 100.000 elektrische bestelbussen bij Rivian. Eind vorig jaar haalde het omgerekend €1,17 miljard binnen bij een 'wervingscampagne'. Daarnaast heeft het een overeenkomst gesloten met Ford, ddie fabrikant gaat het elektrisch platform van Rivian gebruiken. Ford stak ook al minstens €450 miljoen in het bedrijf.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.