Tesla haalt productiedoel van 5.000 Model 3's

Volgende maand wekelijks 6.000 modellen

Tesla Model 3
Na een alom bekende 'productiehel' lijkt Elon Musk zijn woorden dan eindelijk waar te maken: afgelopen week rolden er volgens Tesla 5.000 exemplaren van de Model 3 van de band.

Dat meldt onder meer persbureau Reuters na het zien van een interne mail. Daarin vertelt Musk dat volgende maand de productie nog verder wordt opgeschroefd. Elke week produceert Tesla dan naar verluidt 6.000 exemplaren van zijn nieuwste model. "Ik denk dat we zojuist een écht automerk zijn geworden", schrijft de directeur verder. Naast de productie van de Model 3 liepen de productiebanden van de Model S en Model X ook op volle snelheid, waardoor er van deze modellen samen nog eens 7.000 exemplaren verschenen. In totaal wist Tesla vorige week naar verluidt dus 12.000 auto's te produceren.

Begin juni sprak de topman zijn vertrouwen uit over de productiedoelen voor de belangrijke Model 3. Tijdens een aandeelhoudersvergadering noemde Musk het "vrij waarschijnlijk" dat Tesla aan het einde van de maand 5.000 exemplaren van de Model 3 per week van de band zou laten rollen. Destijds lag de productie op 3.500 exemplaren. Door gemiste doelstellingen en de donkerrode winstcijfers door de productie van de Model 3, stond Tesla de afgelopen maanden flink onder druk.

PRIVATE LEASE Tesla Model 3

Arval
Tesla Model 3 (4D/CVT)
€ 787
 

Lezersreacties (194) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.