Tesla gaat enorme fabriek in Mexico bouwen

Eerste Tesla-fabriek ten zuiden van VS

Tesla Model Y

Tesla gaat eene nieuwe gigantische fabriek bouwen in Mexico. Dat zegt niemand minder dan dan de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador.

Er lijkt geen rem op de groeiambities van Tesla's topman Elon Musk te zitten. Begin dit jaar stak het nog ruim €3,3 miljard in zijn Gigafactory in de Amerikaanse staat Nevada en nu is bekend geworden dat het merk nóg een gigantische fabriek in het vat heeft zitten. Die komt niet in de Verenigde Staten, Europa of China, maar in Mexico.

De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador zegt dat Tesla in of nabij de stad Monterrey een nieuwe grote fabriek gaat neerzetten. Met de bouw van de fabriek zou een investering van bijna €5 miljard gemoeid zijn. Tesla heeft de plannen zelf nog niet naar buiten gebracht, maar mogelijk komt de fabrikant daar later vandaag nog mee. In de fabriek zou bij het productieproces van auto's gebruik gemaakt worden van gerecycled water. De Mexicaanse president zette eerder zelf nog vraagtekens bij de komst van een Tesla-fabriek in verband met een mogelijk watertekort in de regio.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (124) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.