'Tesla en Panasonic bevriezen investeringen'

Even een stapje terug

Tesla Model S

Tesla's Gigafactory zal voorlopig niet uit zijn voegen barsten, want verdere investeringen worden naar verluidt voorlopig niet gedaan.

Tesla en samenwerkingspartner Panasonic zetten een plan voor investeringen in verdere uitbreiding van de zogeheten Gigafactory 1 in de ijskast. Reden voor de stap zou onder meer de mindere vraag naar Tesla-modellen zijn, zo schrijft de Aziatische zakenkrant Nikkei. Ook al aangekondigde investeringen in China staan op losse schroeven.

In Gigafactory 1 in de Amerikaanse staat Nevada worden onder meer lithium-ionbatterij geproduceerd en Tesla's in elkaar gezet. De bedoeling was dat met een verdere kapitaalinjectie de productiecapaciteit fors zou worden uitgebreid. De partijen staken eerder al een slordige 4,5 miljard dollar in de megafabriek. Er zouden nog honderden miljoenen volgen. Tesla geeft aan te blijven investeren in Gigafactory 1 als dat nodig wordt geacht. Het merk is van mening dat er meer te winst te behalen valt bij het verbeteren van de bestaande productieapparatuur, meer dan het merk vooraf had ingeschat.

Mede omdat de winstmarges op elektrische voertuigen zeer laag zijn, wordt nog eens goed nagedacht over de geplande investering.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.