Tesla-eigenaar aangehouden na opladen aan lantaarnpaal

Illegaal laden

Tesla-eigenaar aangehouden na opladen aan lantaarnpaal

Een eigenaar van een Tesla Model 3 dacht gratis te kunnen rijden door de elektrische auto op te laden aan een lantaarnpaal. Daar dacht de lokale politie anders over.

Met de hoge energiekosten is ook het rijden van een elektrische auto voor velen niet meer zo betaalbaar als het was. Nood breekt wet, dacht de bestuurder van een Tesla Model 3 in Oud-Beijerland kennelijk. De Model 3 werd door agenten aangetroffen langs de weg op een bedrijventerrein en was met een verlengsnoer verbonden aan het stroomkastje van een lantaarnpaal. Echt snel opladen is er dan niet bij, maar je hoeft er niet voor te betalen. Hoogst illegaal is het wel, uiteraard. De politie meldt op Instagram bij de foto's dan ook dat de eigenaar meegenomen is naar het bureau voor tekst en uitleg.

De kans is groot dat de eigenaar een fikse boete of andere straf boven het hoofd hangt. Je kunt voor 'elektriciteitsfraude' een boete tot wel €100.000 krijgen en er worden soms ook gevangenisstraffen tot maximaal vier jaar voor uitgedeeld, meldt het AD. Aangezien er waarschijnlijk geen sprake is van stelselmatig stroom aftappen, zal het waarschijnlijk niet zo'n vaart lopen, maar een dure laadsessie wordt het ongetwijfeld alsnog.

Foto's: Politie Basisteam Hoeksche-Waard op Instagram

Lezersreacties (128) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.