Tesla begint met bouw megafabriek in China

Klaar voor Model 3 en Model Y

Tesla gigafactory

Tesla is maandag officieel begonnen met de bouw van zijn Chinese Gigafactory in Shanghai. Topman Elon Musk was bij de ceremonie aanwezig. Het is de bedoeling dat hier later dit jaar de eerste wagens van de band rollen, liet Musk eerder al op Twitter weten. De fabriek wordt de eerste autofabriek in China die volledig in handen is van een buitenlands bedrijf.

De Gigafactory, waarmee circa 2 miljard dollar aan investeringen is gemoeid, is tevens de eerste van Tesla in China. De maker van elektrische auto's wil er in eerste instantie auto's van de types Model 3 en Model Y (de nieuwe cross-over) gaan maken. De jaarlijkse capaciteit van de fabriek bedraagt 250.000 voertuigen.

Tesla streeft ernaar zijn positie te versterken op de Chinese markt, de grootste automarkt ter wereld. De verkopen van Tesla-voertuigen in China zijn de afgelopen tijd geraakt door de importheffingen die China als gevolg van de handelsoorlog heeft ingesteld voor Amerikaanse producten.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (98) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.