Teambaas Formule 1-team Ferrari neemt ontslag

Mattia Binotto zwaait af

Charles Leclerc Mattia Binotto Ferrari (ANP)

Slecht nieuws voor wie de donkerharige krullenbol aan het hoofd van Ferrari's Formule 1-team een warm hart toedraagt. Mattia Binotto vertrekt namelijk bij de renstal.

Volgens Ferrari heeft Mattia Binotto zijn ontslag ingediend. Binotto is per 31 december niet meer de teambaas van Scuderia Ferrari, het F1-team van Ferrari.

Ferrari-topman Benedetto Vigna spreekt lovende woorden over Binotto en de 28 dienstjaren die hij er bij Ferrari op heeft zitten. Vigna zegt Binotto met name te bedanken voor het opnieuw concurrerend maken van het Ferrari-team. De vertrekkende F1-teambaas zegt dat hij de laatste 28 jaar alles op alles heeft gezet om de door hemzelf en Ferrari gestelde doelen te halen en wenst Scuderia Ferrari succes. Wie de opvolger van Mattia Binotto wordt, is nog niet bekend.

Het afgelopen F1-seizoen werd er onder meer kritiek geuit op Binotto wegens een aantal strategische fouten die onder zijn leiding zijn gemaakt. Toch bereikte Ferrari een prima resultaat. Charles Leclerc eindigde op de tweede plaats achter Max Verstappen, zij het met een enorm puntenverschil. Carlos Sainz eindigde op plek vijf.

In maart 2023 start het nieuwe F1-seizoen.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.