Takata vraagt faillissementsbescherming aan

Bedrijf zet deur open voor redding

AIRBAGS
Airbagfabrikant Takata is vanwege massale terugroepacties dusdanig in de problemen gekomen, dat het zich genoodzaakt ziet faillissementsbescherming aan te vragen.

De Japanse airbagmaker Takata vraagt maandag faillissementsbescherming aan. Dat heeft het bedrijf besloten op een speciale vergadering, meldden verschillende Japanse media.

Takata heeft eerst in de Verenigde Staten de faillissementsbescherming aangevraagd en doet dat later maandag ook in Japan. Hiermee zet het bedrijf de deur open voor een reddingsoperatie door de Amerikaanse concurrent Key Safety Systems. Het Amerikaanse bedrijf wordt door Takata als belangrijkste overnamekandidaat gezien.

Takata is in de problemen gekomen door enorme terugroepacties. Sinds 2008 zijn meer dan 100 miljoen airbags van het bedrijf vervangen omdat het opblaasmechanisme een stof gebruikt die bij langdurige blootstelling aan warmte en vocht onstabiel kan worden. Daardoor kunnen stukjes metaal de auto in worden geslingerd. Zeker zeventien sterfgevallen zijn door het defect veroorzaakt.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.