Sterrenregen voor Honda CR-V en Citroën C4 Picasso

Honda CR-V
Naast het omlaagschroeven van de grammetjes CO2 staat veiligheid nog altijd hoog in het vaandel van autofabrikanten. De Honda CR-V en de C4 Picasso van Citroën hebben beide vijf sterren verdiend bij de laatste NCAP-botsproeven.

Vervelen doen de werknemers van de EuroNCAP zich waarschijnlijk nooit. Ditmaal hebben ze de Honda CR-V en de Citroën C4 Picasso tegen de muur gezet. Zowel de Francofielen als de Japan-adepten kunnen we gerust stellen, beide auto's zijn met vijf sterren huiswaarts gekeerd.

Het inzittendencompartiment bleef in de CR-V geheel intact bij een frontale botsing. Knieën zijn goed beschermd en ook de bovenbenen blijven gespaard bij een harde klapper. Bij een simulatie van een zijwaartse aanrijding wist de Japanner zelfs het maximum aantal punten binnen te slepen. Ook kleine kinderen worden goed beschermd. Klein minpuntje vond de NCAP het feit dat de instructie om de passagiersairbag uit te schakelen niet helemaal duidelijk bleek. Ook voetgangers blijven relatief gezien gespaard, op dit vlak scoort de Honda eveneens het maximum aantal punten.

Ook de hagelnieuwe C4 Picasso ging zachtzinnig met z'n inzittenden om. Alleen de borst bleek bij een frontale botsing 'matig beschermd'. Kinderen zijn eveneens met een gerust hart mee te nemen. De benen van voetgangers zouden een aanrijding moeten kunnen doorstaan, al scoorde de Picasso niet al te best wat hoofdbescherming betreft.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum