Stellantis wil toch weer bij brancheorganisatie ACEA

Flink terugdraaien

Alfa Romeo Milano Jeep Avenger Peugeot 2008 Stellantis CMP

Onder leiding van voormalig topman Carlos Tavares stapte Stellantis twee jaar geleden uit de Europese brancheorganisatie ACEA. Kort nadat Stellantis aangaf dat Tavares bij het concern niet langer de touwtjes in handen heeft, kondigt het aan dat het weer lid wil worden van ACEA.

Medio 2022 zegde Stellantis zijn lidmaatschap van de European Automobile Manufacturers Association (ACEA) op. Stellantis - toen onder leiding van Carlos Tavares - zou zelf een jaarlijks open forum organiseren waar volgens het concern een debat over 'duurzame mobiliteit' gevoerd zou worden. Het besluit van Stellantis om uit ACEA te stappen, volgde kort nadat het Europees Parlement het plan om de verkoop van nieuwe auto's met verbrandingsmotoren per 2035 te verbieden concreet maakte. Tavares zit krap een week niet meer op de Stellantis-troon en zijn voormalig werkgever draait vrijwel direct een van zijn grote besluiten terug.

Inderdaad: Stellantis wil weer bij ACEA. Het bedrijf kondigt aan dat het bij ACEA een aanvraag heeft gedaan om weer lid te worden. De brancheorganisatie bevestigt de aanmelding en geeft aan het bedrijf met open armen te ontvangen. "ACEA verwelkomt de aanvraag van Stellantis om zich weer bij de vereniging aan te sluiten. Gezien de ongekende concurrentiecrisis in Europa en de collectieve behoefte om de uitdagingen van de groene transformatie het hoofd te bieden, is het belangrijker dan ooit om verenigd te staan", schrijft ACEA-voorzitter en ceo van Renault Group Luca de Meo.

Met de komst van Stellantis staat ACEA ongetwijfeld sterker. Stellantis is immers een enorm concern met een enorm merkenportfolio. Maar liefst veertien merken vallen onder de Stellantis-paraplu: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram en Vauxhall.

Lezersreacties (19)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.