Stekker-sporter wordt zelfstandig

Audi R8 E-tron Piloted Driving gepresenteerd

Audi R8 Piloted Driving Concept
Audi R8 Piloted Driving ConceptAudi R8 Piloted Driving ConceptAudi R8 Piloted Driving ConceptAudi R8 Piloted Driving ConceptAudi R8 Piloted Driving ConceptAudi R8 Piloted Driving ConceptAudi R8 Piloted Driving ConceptAudi R8 Piloted Driving ConceptAudi R8 Piloted Driving Concept
Audi geeft de volledig elektrische R8 E-tron meer autonomie, en trekt in Shanghai het doek van de R8 E-tron Piloted Driving Concept!

In Shanghai is momenteel de Consumer Electronics Show gaande, een elektrobeurs waar bedrijven alles uit de kast trekken om de huidige stand van zaken in gadgetland duidelijk te maken. Audi heeft een zelfstandig rijdende versie van de R8 E-tron op de Chinese beursvloer gezet.

De zelfstandige R8 beschikt over een arsenaal aan sensoren, camera's en een laserscanner die allen informatie over de directe omgeving van de Duitser ophalen. Verwacht overigens niet dat je binnenkort een volledig autonoom rijdende R8 kunt aanschaffen. Toch heeft deze concept-car wel een functie. Volgens Audi worden binnen nu en twee jaar technieken op de markt gebracht die in bepaalde omstandigheden taken kunnen overnemen.

De R8 E-tron Piloted Driving Concept beschikt over dezelfde uit twee elektromotoren bestaande aandrijflijn die goed is voor 460 pk en 920 Nm. In 3,9 seconden sprint het elektrische gevaarte naar de 100 km/h, om bij 210 km/h de handdoek in de ring te gooien.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.