Spyker C8 Preliator Spyder in Genève

5.0 V8 van... Koenigsegg!

Spyker C8 Preliator Spyder in Genève
Speciaal voor de Autosalon van Genève zaagt Spyker het dak van de C8 Preliator. Spyker maakt van de gelegenheid gebruik om meteen ook een samenwerking met het Zweedse Koenigsegg aan te kondigen.

Begin deze maand liet Spyker weten de C8 Preliator Spyder mee te brengen naar de salon van Genève en vandaag is het Victor R. Muller die de nieuweling een jaar na de lancering van de C8 Preliator Coupé aan de wereld voorstelt.

Uit onverwachte hoek komt het Zweedse Koenigsegg opduiken. De hypercarfabrikant kennen we onder andere van de Agera en de Regera. Koenigsegg zal de motoren voor de C8 Preliator gaan leveren, een volledig nieuwe krachtbron.

Het Koenigsegg-hart in de C8 Preliator is een 5,0-liter grote V8 die zonder drukvulling in staat is om 600 pk en 600 Nm op te hoesten. Ook de C8 Preliator Coupé krijgt deze aandrijflijn. Daarmee lijkt Spyker de oude V8 van Audi in de prullenbak te werpen. Schakelen gaat middels een handgeschakelde zesbak.

Van de C8 Preliator Spyder worden slechts 100 stuks gebouwd.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.