Sportiever ingestelde Audi Q3-broer gesnapt

Er is altijd een gaatje

Audi Q4/Q3 Sportback gesnapt

De BMW X4 heeft nog altijd geen tegenspeler van Audi, maar dat gaat binnenkort veranderen. Audi drukt het dak van de Q3 omlaag en brengt het eindresultaat nog dit jaar op de markt.

In 2017 liet Audi al weten dat het in 2019, dit jaar dus, de Q4 op de markt brengt. Die auto moet voor de Q3 worden wat de Q8 voor de Q7 is. Inderdaad, een iets sportiever ingestelde variant van het origineel met een sterker aflopende daklijn.

Aanvankelijk werd gedacht dat de Q4 een productieversie van de in 2014 gepresenteerde  TT Offroad Concept zou worden, een model dat aanvankelijk juist was afgeschoten. Of Audi het nieuwe model daadwerkelijk Q4 doopt, is nog niet zeker. De auto is wel onder die naam aangekondigd, maar onze Duitse collega's van AutoBild noemen als modelnaam Q3 Sportback. Verwacht in ieder geval een 35 TFSI, 40 TFSI, 45 TFSI en 35 en 40 TDI-motoren op de bestellijst. Op termijn zal een snelle S-versie de gelederen komen versterken.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.