Sportieve studie van Fiat

Fiat Sportiva Latina
Het studiemodel 'Sportiva Latina' van Fiat heeft op de Autoshow in Barcelona de prijs voor de 'meest innovatieve concept voor de toekomst' oontvangen. De auto is ontwikkeld door het Centro Ricerche Fiat.
Het studiemodel 'Sportiva Latina' van Fiat heeft op de Autoshow in Barcelona de prijs ontvangen voor de 'meest innovatieve concept voor de toekomst'. De auto is ontwikkeld door het Centro Ricerche Fiat. De 'prijs voor de meest innovatieve concept voor de toekomst' voor de Fiat Sportiva Latina wordt bepaald door de organisatoren van de Barcelona Motor Show en de 'Sociedad de Técnicos de Automocion', een Spaans samenwerkingsverband van autotechnici.
De Fiat Sportiva Latina is onder meer voorzien van dempingsmateriaal tussen het chassis en het interieur van de auto wat het comfort van de bestuurder ten goede komt.
Het zogeheten centrale oog zorgt voor een ideale zitpositie. De positie van het stuur, de pedalen en de stoel past zich aan de stand van de ogen in de auto van de bestuurder.
Tot slot is de Fiat Sportiva Latina voorzien van 'steer by wire'. Daarbij wordt het besturingssysteem niet mechanisch bediend, maar via een elektronisch systeem. Op de autoshow in Barcelona is ook een prototype te zien van de Alfa 147 met dit systeem.
De Sportiva Latina is mede ontwikkeld door de Mazel Group, een designcentrum dat al eerder studiemodellen op beurzen hadden staan. Zo bouwden ze de afgelopen jaren onder meer modellen voor Hispano Suiza. De Sportiva Latina is voorzien van 4-wielaandrijving en een 440 pk sterke 4,2-liter V8.

PRIVATE LEASE Fiat

Fiat
Fiat 500 1.0 Hybrid Dolcevita (3D/6H)
€ 256
 
Fiat
Fiat Panda 1.0 Hybrid City Life (5D/6H)
€ 309
 
Leaseplan
Fiat Tipo 1.5 Hybrid (5D/7A)
€ 414
 
Leaseplan
Fiat 500X 1.5 Hybrid Cross (5D/7A)
€ 519