Spionage: BMW Z5 opnieuw gespot

Nu ook op de Nürburgring

BMW Z5 M40i spionage
BMW Z5 M40i spionageBMW Z5 M40i spionageBMW Z5 M40i spionageBMW Z5 M40i spionageBMW Z5 M40i spionageBMW Z5 M40i spionageBMW Z5 M40i spionageBMW Z5 M40i spionage
Afgelopen winter zagen we de BMW Z5 al enkele malen door arctische gebieden glijden. Vandaag hebben we beelden van de Z4-opvolger in meer cabrio-proof omstandigheden.

De BMW Z4 gaat in zijn huidige vorm alweer bijna tien jaar mee, dus een opvolger gaat niet lang meer op zich laten wachten. Afgelopen winter wist onze spionagefotograaf de prototypes al te spotten in het hoge noorden, ditmaal rijdt de Z4 op het circuit aan zijn lens voorbij.

Het meest opvallende is natuurlijk de klassieke stoffen kap, waarmee de Z5 terug grijpt naar het concept van de eerste Z4. De harde cabriokap heeft zijn beste tijd gehad (een uitgebreider achtergrondverhaal daarover lees je in AutoWeek 29, die vandaag verschijnt) en ook BMW gaat met zijn tijd mee. Hoewel de huidige Z4 ontegenzeglijk een sierlijke verschijning is, krijgt de opvolger dankzij de stoffen constructie een net wat slankere achterkant. Samen met de brede nieren en spitse, scherpe koplampen maakt dat de Z5 zelfs vanonder de beplakking al een begeerlijke roadster.

De Z5 - als hij zo gaat heten - vloeit voort uit een samenwerkingsverband met Toyota, wat zomaar tot een nieuwe Supra zou kunnen leiden. Hoe beide modellen er uiteindelijk uit gaan zien, blijft natuurlijk nog even speculeren. Maar op basis van spionagefoto's, een hoop voorkennis en een vleugje fantasie wist onze illustrator eerder al een aardige impressie te maken in onze rubriek Blik to the Future.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.