Smart Fortwo en Forfour krijgen basisversies

Nieuwkomers nu al afgeprijsd

Smart Fortwo en Forfour krijgen basisversies
Smart heeft de Fortwo en Forfour fors in prijs verlaagd. De Base-versies moeten de modellen zo bereikbaarder maken en de matige verkoopcijfers opkrikken.

De Base-versie van de Smart Fortwo met 1,0-liter driecilinder (71 pk) kost 10.695 euro, 1.000 euro minder dan je voorheen minimaal moest neerleggen voor het compacte stadsrakkertje.

De grote broer van de Fortwo, de Forfour, mag als Base voor 10.995 euro mee, liefst 1.755 euro minder dan de huidige basisversie met 1,0-liter driepitter en handbak. Van de basisuitrusting van beide modellen werd niets geschrapt.

De kortingen op de Smarts zijn opmerkelijk omdat ze nog niet zo lang - de Fortwo een klein jaar, de Forfour sinds eind 2014 - op de markt zijn. Een blik op de verkoopstatistieken leert dat het tot op heden niet stormloopt in de Smart-showrooms.

De Fortwo-teller staat dit jaar op 349 stuks, de Forfour vond 691 maal aftrek. Vergelijk je dat laatste aantal met de technisch identieke Renault Twingo (vanaf 10.790 euro), dan moet je concluderen dat die het met ruim 3.100 verkochte exemplaren aanzienlijk beter doet.

PRIVATE LEASE Smart Fortwo

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.