Seat Exeo ziet 't scherper

Seat Exeo MY2012
Seat Exeo MY2012Seat Exeo MY2012Seat Exeo MY2012Seat Exeo MY2012Seat Exeo MY2012Seat Exeo MY2012
Seat heeft de Exeo voor het nieuwe modeljaar flink herzien. Hij scoort beter op het gebied van CO2-uitstoot en wie goed kijkt, ziet een licht gewijzigde voorkant.

Seat heeft voor het nieuwe modeljaar gesleuteld aan de Exeo. Door de verfijning van de motoren is het mogelijk de uitstoten iets te verlagen omlaag. Voor de dieselversies wordt een vermindering van zeven gram per kilometer opgegeven.

Daarmee komen ze weliswaar bij de 130 gr/km, maar is de vermindering nog niet genoeg voor een twintig procent bijstellingsstatus, die vanaf de zomer van volgend jaar begint bij 114 gr/km voor diesels. Verder wordt er nog een Ecomotive-versie beloofd, maar de specificaties daarvan worden nog niet vrijgegeven maar er wordt gesproken over een uitstoot van 'minder dan 120 gr/km'. Als die groene versie in de tweede helft van het volgende jaar komt, wordt er ook een start/stop-systeem gepresenteerd.

Met zijn vernieuwde koplampen ziet de Exeo het wat scherper dan voorheen. Ze zijn van het bi-xenon-type en de pijlvormige vormgeving, is meer in lijn met de nieuwste modellen van Seat. Verder is er modieuze LED-dagrijverlichting en heeft de grille een nieuwe vorm. Ook de achterlichten hebben LED-techniek en is er een nieuw assortiment lichtmetalen wielen in de maat 17 en 18 inch.

Lezersreacties (66) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.