Scion laat stukjes iM en iA zien

Scion iM en iA
Het lijkt om codetaal te gaan, maar het Amerikaanse Scion blikt met z'n nieuwste teasers toch echt vooruit op twee nieuwe modellen.

Eind vorig jaar konden we al ruiken aan de iM Concept, een sportief aangeklede versie van de auto die we hier kennen als de Toyota Auris. Toyota's C-segmenter gaat de oversteek naar de Verenigde Staten maken, en zal daar worden aangeboden door het op de jongere kopers gerichte Scion.

De iM Concept was met z'n forse spoilerwerk overduidelijk een studiemodel. Het neusje dat we vandaag te zien krijgen, is voor op het uiteindelijke productiemodel geplaatst.

Begin dit jaar meldde Scion dat het in Detroit twee nieuwe modellen zou tonen, waaronder de iA sedan. Dat is niet gebeurd, en de onthulling lijkt dus uitgesteld te zijn naar volgende maand, als de New York International Auto Show van start gaat.

Van de iA is eerder nog niets getoond, maar ook vandaag worden we niet veel wijzer. Volgens de geruchtenmolen heeft Scion voor z'n - overigens eerste - sedan een gerebadgete Mazda 2 in het vat zitten, maar het zou ook zomaar een Corolla met Scion-badges kunnen worden. Op zekerheid moeten we tot 31 maart wachten, dan wordt het tweetal officieel gepresenteerd.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.