Rugzak voor Lada Largus

Volladen maar

Lada Largus Rosvan
Lada Largus RosvanLada Largus RosvanLada Largus RosvanLada Largus RosvanLada Largus Rosvan

Tijd voor luchtig nieuws. De Lada Largus - die voor ons Nederland al tot de curiosa behoort - is vanaf nu leverbaar met een eigenaardige opbouw.

De eerste generatie van de Dacia Logan MCV werd in 2011 overgoten met een Lada-saus. Het resultaat: de Largus, een Roemeen met Lada-beeldmerken. Die nuchtere Rus met de MCV kenmerkende achterdeurtjes onderging medio dit jaar een kleine bijpuntsessie, maar dat is niet het enige nieuws waarop de stationwagon kan rekenen. De auto is nu namelijk beschikbaar met een opvallende opbouw.

Het Russische bedrijf Rosvan, dat zich vooral bezighoudt met het ombouwen van personenbussen, heeft een opbouw ontwikkeld die ogenschijnlijk ín de Largus wordt geperst. Niets is minder waar. De opbouw bestaat in feite uit twee dikke achterportieren die de reguliere exemplaren vervangen. De opbergruimte bevindt zich ín deze nieuwe portieren zelf. De portieren hebben een inhoud van 0,8 kubieke meter en kunnen tot 100 kilo aan bagage aan. Veelal worden dergelijke 'bakken' voor bestelbussen en touringcars ontwikkeld. Het geheel doet vanbuiten in de verte overigens denken aan de wijze waarop bestelversies van de oer-Panda waren vormgegeven (foto 5 en 6). Relevant voor de Nederlandse markt? Welnee, maar interessant voor de liefhebber.

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.