Routan: de Voyager van Volkswagen

Routan: de Voyager van Volkswagen
Routan: de Voyager van VolkswagenRoutan: de Voyager van VolkswagenRoutan: de Voyager van VolkswagenRoutan: de Voyager van VolkswagenRoutan: de Voyager van Volkswagen
Volkswagen komt met een auto die van de zelfde Canadese productielijn komt als de Chrysler Voyager. Die heet Routan, heeft zeven zitplaatsen en moet met zijn 'Europese kwaliteiten' de Amerikanen gaan overtuigen.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Routan is niet bestemd voor Europa. De auto is een fullsize mpv wordt gemaakt in Ontario en moet het publiek in Noord-Amerika verleiden. De verbouwde Voyager wordt 'Europese kwaliteiten' toegeschreven, en daarmee kun je aankomen in Amerika. Volgens VW is hij Europees op het gebied van design, afwerking en rij-eigenschappen. VW zegt de besturing en demping te hebben aangepast naar Europese maatstaven.  Volkswagen prijst verder de kwaliteit van de in het interieur gebruikte materialen, een gebied waarop Chrysler vaak wordt bekritiseerd. De Routan is voorzien van een 'conversatiespiegel', een entertainmentsysteem met een 9 inch scherm voor zowel de tweede als de derde zitrij en twee elektrisch openende en sluitende schuifdeuren met daarin elektrisch bedienbare ramen. Heel Amerikaans: in het interieur zijn voor de maximaal zeven inzittenden in totaal dertien bekerhouders te vinden. Ook typisch Amerikaans is het motorenaanbod. Het begint met een 3,8-liter V6 met 197 pk en wie wat meer wil, kiest voor de 4,0-liter V6 met 251 pk. Diesels: nog nóóit van gehoord. De mpv heeft een lengte van 5,14 meter, is 1,75 meter hoog en heeft een breedte van 1,95 meter zonder dat de spiegels worden meegerekend. Met de achterste twee zitrijen neergeklapt heeft de Routan een bagageruimte van 4.100 liter. Met alleen de achterste zitrij naar beneden is dat 2.350 liter en met alle zeven zitplaatsen in de gebruiksstand blijft er zelfs nog 926 liter over. In de VS heeft de Routan prijzen vanaf 25.000 dollar. Een Voyager is daar te koop vanaf 23.190 dollar. De productie van de Volkswagen Voyager start in de zomer van 2008.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.