Rijdend laboratorium van Cadillac

Cadillac STS SAE 100
Ter ere van de het 100-jarig bestaan van de SAE (Society of Automotive Engineers) komt Cadillac met een speciale versie van de STS. De auto is afgeladen met de nieuwste technologieën en dient als rijdend laboratorium.
Ter ere van de het 100-jarig bestaan van de SAE (Society of Automotive Engineers) komt Cadillac met een speciale versie van de STS. De auto is afgeladen met de nieuwste technologieën en dient als rijdend laboratorium.  De Cadillac STS SAE 100 is voorzien van 50 nieuwe technologieën op het gebied van veiligheid, chassis, motor, elektronica, comfort en vele andere categorieën. Van al die innovaties zijn er 19 compleet nieuw, zijn er 22 in productie in een iets andere vorm bij verschillende fabrikanten en 9 zijn al terug te vinden op de nieuwe Cadillac STS.
Tot de nieuwigheden behoren een 3D-navigatiesysteem, die de gebruiker zijn route in vogelperspectief kan laten zien. Ook zit er op de STS SAE 100 een sensor die de conditie van de olie in de gaten houdt. Voorts is de auto onder meer voorzien van een scherm waarop de achterbank kan worden geprojecteerd en als de auto in de achteruitversnelling staat, dient het scherm als achteruitrijcamera. Daarnaast is er het Lane Departure System en een dode hoek waarschuwingssysteem.
Evenenens bijzonder aan de Cadillac STS SAE 100 is de motor: het is een 505 pk sterke V8  die 520 Nm trekkracht levert bij 5.600 tpm. Deze motor is gekoppeld aan een nieuw ontwikkelde handgeschakelde versnellingsbak.