Rezvani Beast Alpha X Blackbird gepresenteerd

Knipoog naar SR-71 Blackbird

Rezvani Beast Alpha X
Rezvani Beast Alpha XRezvani Beast Alpha XRezvani Beast Alpha XRezvani Beast Alpha XRezvani Beast Alpha XRezvani Beast Alpha XRezvani Beast Alpha XRezvani Beast Alpha XRezvani Beast Alpha XRezvani Beast Alpha XRezvani Beast Alpha XRezvani Beast Alpha XRezvani Beast Alpha XRezvani Beast Alpha X
Dat ook kleine supercarfabrikanten zo nu en dan best eens het pad der actiemodellen kunnen bewandelen, bewijst Rezvani. De kleine Amerikaanse supercarproducent voegt de Beast Alpha X Blackbird aan zijn leveringsgamma toe.

Rezvani heeft zich voor deze tot vijf stuks gelimiteerde serie van zijn Beast Alpha X naar eigen zeggen laten inspireren door de SR-71 Blackbird, een verkenningsvliegtuig met een herkenbaar en markant uiterlijk dat inmiddels niet meer operationeel is.

De Beast Alpha X wordt voortgestuwd door een geblazen 2,5-liter viercilinder van de planken van Honda, een blok waar onder andere Cosworth zich mee heeft bemoeid. Het blok is goed voor 700 pk en daarmee schiet de Amerikaan in zo'n drie tellen naar een snelheid van 100 km/h. De normaal optionele uit koolstofvezel vervaardigde koets van de Beast Alpha X is op deze editie standaard. Natuurlijk is de koets van de auto, met uitneembaar dakje, helemaal in het zwart uitgevoerd.

De Beast Alpha X Blackbird heeft in de Verenigde Staten een prijskaartje van 225.000 dollar, omgerekend zo'n 181.000 euro. MMA-vechter Rampage Jackson heeft al een exemplaar besteld, dus er zijn er nog vier over.

Rezvani kennen we overigens niet alleen van de diverse variaties op het Beast-thema, maar ook van deze in elk opzicht buitenissige Tank.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.