Retrosnoepjes van Honda én Suzuki naar Tokio

Damd pakt uit én kleedt aan

DAMD Suzuki Jimny en Honda N-Van
DAMD Suzuki Jimny en Honda N-VanDAMD Suzuki Jimny en Honda N-VanDAMD Suzuki Jimny en Honda N-VanDAMD Suzuki Jimny en Honda N-VanDAMD Suzuki Jimny en Honda N-Van

De Tokyo Auto Salon is een jaarlijks terugkerende autobeurs in Japan waar onder andere autofabrikanten en tuners hun nieuwe waar uitstallen. De van nature vaak opvallend getekende kei-cars lenen zich perfect voor uiterlijke opsmuk. Dat bewijst ook het Japanse Damd, dat zowel de Suzuki Jimny als de Honda N-Van onder handen neemt.

Het Japanse Damd is een bedrijf dat bodykits levert voor een breed arsenaal modellen. Zo is het bedrijf onder meer bekend van outfits waarmee de Suzuki Jimny zich kan verkleden als Mercedes-Benz G-klasse en Land Rover Defender. Tijdens de Tokyo Auto Salon schuift het bedrijf twee nieuwe ombouwsets naar voren. De gele Jimny op deze foto's is de Jimny Roots, een hommage aan de oer-Jimny die Suzuki in 1970 op de markt bracht (LJ10).

De tweede Jimny-bodykit die Damd heeft klaargestoomd, draagt de naam Dronko. De Dronko is, je raadt het al, een Jimny die uiterlijke overeenkomsten vertoont met de Ford Bronco. Ook de N-Van wordt in twee vormen gegoten. De eerste draagt de naam Malibu, een vrolijke uitvoering waar een stevige surfbuszweem omheen hangt. Het rode exemplaar is de N-Van Denali, een auto die zelfs enigszins doet denken aan de Volkswagen T3. Op de foto's allemaal bijzonder koddig, in de praktijk vast nog veel leuker!

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.