Renault Zoe nieuwe bestverkochte EV van Europa

Model 3 afgelost

EV Renault Zoe Volkswagen e-Golf Nissan Leaf

De Renault Zoe was tot en met juni de bestverkochte elektrische auto van Europa. De auto lost daarmee de Tesla Model 3 af, die naar plek twee schuift. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de fabrikanten, die inmiddels gepresenteerd zijn.

In de eerste zes maanden werden in Europa 37.540 exemplaren van de Renault Zoe geregistreerd, een toename van 50 procent. Daarmee wist de Franse auto de Tesla Model 3 te passeren als bestverkochte elektrische auto van het continent. De teller bij het Amerikaanse merk bleef steken op 32.300 stuks.

Vooral de hoge subsidies voor elektrische auto's en fabriekskorting in landen als Duitsland en Frankrijk stuwden de verkoop van de Zoe op. In Duitsland kun je zelfs gratis zakelijk een Zoe rijden, zo bleek onlangs.

De Volkswagen e-Golf en Nissan Leaf volgen achter de Zoe en Model 3. De hoge notering van de e-Golf is bijzonder, omdat Volkswagen het model eigenlijk al uit productie had willen nemen. Met de aanloopproblemen van de nieuwe ID.3 werd eerder dit jaar echter besloten het model langer te blijven bouwen, met succes.

De snelste stijger van de afgelopen maanden was de Peugeot e-208, die de top vijf tot op een verschil van enkele exemplaren is genaderd.

PRIVATE LEASE Renault Zoe

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (107) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.