Renault schrapt TCe 120 voor Captur en Clio

TCe 120 van de lijst

Renault Captur
Het motorenpalet van de Renault Captur was al niet wereldschokkend uitgebreid, maar straks valt er nog minder te kiezen. De nog altijd zeer populaire cross-over is er nog maar met één krachtbron, zo kan AutoWeek melden na een duik in de prijslijsten. Ook de Clio verliest een benzinemotor.

Tot op heden stond zowel een 120 pk en 205 Nm sterke 1,2-liter viercilinder turbomotor, de TCe 120, als een 90 pk sterke 0,9-liter driepitter op de bestellijsten van de Captur. Renault heeft de Captur klaargestoomd voor de WLTP-cyclus en de krachtigste van het stel, de TCe 120, is daarbij vooralsnog komen te vervallen.

Dat betekent dat de Renault Captur alleen nog leverbaar is met de 90 pk sterke driecilinder benzinemotor. Dat heeft eveneens tot gevolg dat de Initiale Paris-uitvoering, die Renault alleen in combinatie met de krachtigste motor combineert, niet meer leverbaar is.

De TCe 120 verdwijnt eveneens van de prijslijst van de Clio. Ook hier is de TCe 90 de enige benzineversie. In tegenstelling tot de Captur is de Clio daarnaast nog met een dCi 90-dieselmotor te krijgen.

Waarschijnlijk blijven de TCe 90's niet lang de enige benzineversies van de Captur en de Clio. In Genève liet Renault dit jaar weten dat de nieuwe en samen met Daimler ontwikkelde 1.3 TCe ook een plek zou krijgen in de Captur. Ongetwijfeld wordt de Clio daarbij niet buitengesloten. De 1.3 TCe is in diverse versies beschikbaar in het magazijn van Renault. Het blok is er met 115, 130, 140 en 160 pk. De 130 pk en 220 Nm sterke variant is de meest voor de hand liggende kandidaat voor zowel de Captur als de Clio.

PRIVATE LEASE Renault Captur

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum