Renault Scénic op waterstof

Renault Scénic ZEV H2 prototype
In betrekkelijke stilte werkt Renault hard aan het terugdringen van de uitstoot. In 2011 moeten namelijk al de eerste volledig elektrische auto's op de markt komen. Deze Scénic op waterstof behoort ook tot de groene projecten van Renault-Nissan.
Renault-Nissan investeert flink in het 'Project Better Place' waarbij de Israëlische stad Tel Aviv probeert een infrastructuur voor elektrische auto's uit de grond te stampen. Denemarken volgt wellicht het idee. In 2011 gaat het Frans-Japanse concern elektro-auto'sleveren voor 'Project Better Place'.
In de zijlijn van dit project is het Renault Scénic ZEV H2 prototype ontwikkeld. Die heeft elektromotoren aan boord maar is ook voorzien van een brandstofcel. Daarmee kan de auto rijden op waterstof en komt er niets anders dan waterdamp uit de uitlaat. De Scénic ZEV H2 is in vijftien maanden ontwikkeld door Renault en Nissan. Nissan zorgt voor de brandstofcel, waterstoftank en de lithium ion-accu's.
Renault maakte de Grand Scénic geschikt voor de ombouw. Daarvoor is de bodem opnieuw ontworpen en neemt de bodemvrijheid met zes centimeter toe. Renault is met name trots dat ondanks alle techniek aan boord, vijf van de zeven zitplaatsen zijn behouden. Er is in het algemeen geprobeerd zo veel mogelijk functies van de Scénic gewoon intact te houden. De brandstofmeter is natuurlijk vervangen door een drukmeter voor de waterstoftank en de temperatuurmeter toont bij de ZEV H2 de temperatuur van de waterstof.
Renault claimt verder prima rij-eigenschappen. De sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 14,6 seconden en de topsnelheid is 160 km/u. Voorlopig heeft de ZEV H2 een actieradius van ongeveer 350 kilometer met zijn waterstoftank die onder een druk van 350 bar staat. Als er een tank is die 700 bar aankan, moet de maximale af te leggen afstand naar vijfhonderd kilometer gaan.

PRIVATE LEASE Renault Scénic

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (19)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.