Renault presenteert vernieuwde Espace

Lente 2020 bij de dealers

Renault Espace facelift
Renault Espace faceliftRenault Espace faceliftRenault Espace faceliftRenault Espace faceliftRenault Espace faceliftRenault Espace faceliftRenault Espace faceliftRenault Espace faceliftRenault Espace faceliftRenault Espace faceliftRenault Espace faceliftRenault Espace faceliftRenault Espace vs Volvo XC70Supershowroom Renault EspaceRenault EspaceRenault EspaceSupershowroom Renault EspaceSupershowroom Renault EspaceRenault EspaceRenault Espace

De vijfde generatie van de Renault Espace gaat alweer een tijdje mee. De hoogste tijd om een midlifecrisis voor te zijn door met een (subtiele) facelift te komen, moeten ze in Frankrijk gedacht hebben. Dit is namelijk de vernieuwde Renault Espace.

Renault was de MPV-crisis net op tijd voor door van de Espace meer een SUV-achtig model te maken, want waar menig merk de handdoek in de MPV-ring heeft gegooid, gaat Renault nog vrolijk door met zijn ruimtewonder. De vijfde generatie van de ‘familiebus’ krijgt nu zelfs nog een facelift. Op uiterlijk vlak moeten we vooral naar de neus kijken. Daar krijgen de koplampen namelijk een gewijzigde indeling en de roosters rondom de mistlampen zien er anders uit. Grootlichthulp vindt voor het eerst zijn weg naar een model van het Franse merk. Dat gebeurt onder de LED Matrix Vision-noemer. Overige uiterlijke aanpassingen zijn er niet.

Binnenin krijgt het centrale 9,3 inch grote, rechtopstaande touchscreen voor de multimedia een update en daaronder bevinden zich een stel nieuwe knoppen. Renaults nieuwe Easy Connect-technologie verstopt zich voortaan achter het scherm. Op autonoom gebied neemt het nieuwe Highway & Traffic Jam Companion op bepaalde vlakken de touwtjes in handen. De vernieuwde Espace maakt volgende lente zijn opwachting. In aanloop naar dat moment maakt Renault de Nederlandse prijzen bekend.

Sinds 1984 werden wereldwijd 1,4 miljoen Espace's verkocht. In Nederland zijn het ruim 41.000 exemplaren, waarvan 2004 overtuigend als beste jaar de boeken in gaat met 4.477 verkochte exemplaren. De huidige generatie is in vier jaar tijd zo'n 2.200 keer op geel kenteken gezet.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (62) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum