Renault onthult nieuwe Twingo in Genève

Concept: Renault Twin'Z
Eén van de belangrijkste nieuwe compacte auto's van het jaar maakt volgende maand zijn debuut. Dan neemt Renault de Twingo mee naar Genève.

Het zat er al een beetje in, maar nu weten we het dankzij de website Leftlanenews ook echt zeker: tijdens de Autosalon van Genève in maart haalt Renault het doek van de volledig nieuwe Twingo. Deze auto wordt intern de Edison genoemd en zal op het gebied van designelementen bevatten van de studiemodellen Twin'Run en de Twin'Z (openingsfoto).

Het meest opmerkelijke gegeven is het feit dat de motor in de nieuwe Twingo achterin ligt, iets wat we al tientallen jaren niet meer gezien hebben bij Renault. De 0,9-liter driecilinder met 90 pk drijft vanaf daar de achterwielen aan. Dieselen zit er voorlopig niet in, er past alleen een brandstofmotor op de plek boven de achteras. Bijzonder is bovendien dat de auto er in de eerste instantie alleen als vijfdeurs komt.

PRIVATE LEASE Renault Twingo

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (85) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum