Qoros 3 ook als Q-Lectriq

Elektrische versie van beide modellen

Qoros Q-lectriq
In Europa komen we de auto's van het Chinese Qoros nog altijd niet tegen. Dat het jonge merk ook op 'groen' gebied wil meedoen, blijkt uit de presentatie van een elektrische 'Q-Lectriq'-versie van de 3.

Tijdens de Guangzhou International Automobile Exhibition 2016, die later deze maand z'n deuren opent, presenteert Qoros onder meer de 3 GT. Die cross-over-sedan staat er echter niet alleen te pronken, maar krijgt gezelschap van een elektrische variant van diezelfde 3. Hoewel de auto officieel nog als een concept-car te boek staat, doet Qoros niet geheimzinnig over de specificaties van de EV. De auto zou een actieradius van 350 kilometer hebben, een top van 162 km/h en een 0-100-tijd van 7,9 seconden. Opladen kan aan de snellader, wat inhoudt dat een compleet lege Q-lectriq binnen een uur weer voor tachtig procent gevuld zou moeten zijn.

Aan de buitenzijde is de elektrische Qoros 3 sedan herkenbaar aan onder meer de opvulplaat die de plaats van de grille inneemt, de andere voorbumper en natuurlijk de nodige blauwe accenten. Voorserie-exemplaren van de Qoros 3 Q-lectriq zouden nog dit jaar op de Chinese wegen moeten verschijnen, de daadwerkelijke productie van klanten-auto's staat voor 2017 gepland. Deze 3 is overigens niet de enige elektische concept-car van Qoros, ook een EV-versie van SUV 5 zit in het vat. Die Qoros 5 Q-lectriq zie je op foto 2.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.