'PSA ontslaat 250 Vauxhall-werknemers'

Al derde deel van personeel de laan uit

Vauxhall Astra
Waar eerder al 400 banen bij de Vauxhall-fabriek in het Noord-Engelse Ellesmere Port verdwenen, worden er nu nog eens 250 extra werkplekken geschrapt.

Bijna een derde van de 1.900 werknemers staat daarmee op straat, meldt Reuters. Dit gebeurt allemaal na de overname van de Britse Opel-tak door het Franse PSA. In oktober 2017 kondigde PSA aan vierhonderd banen te schrappen via een vrijwillige vertrekregeling. Voor april van dit jaar komen er daar nu nog eens 250 bij. Er is besloten om het aantal ploegendiensten in de fabriek terug te brengen naar één. Hiermee probeert het nieuwe moederbedrijf de productiviteit in Ellesmere Port te verhogen en de concurrentiepositie te versterken.

Vauxhall bouwt in de fabriek voornamelijk de Astra Sport Tourer. "De teams zijn zich bewust van de noodzaak om het herstel van de productiviteit van fabrieken te versnellen om de uitdagingen aan te gaan die kunnen komen", aldus een verklaring aan Reuters.

Lezersreacties (63) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.