Productie BMW 8-serie komt op gang

In november bij de dealers

BMW 8-serie Dingolfing
BMW laat weten dat de productie van de splinternieuwe 8-serie is gestart in de fabriek in het Duitse Dongolfing.

24 november parkeert BMW de nieuwe 8-serie bij de Nederlandse dealers. In BMW's productiefaciliteit in Dingolfing rollen sinds deze week de eerste exemplaren naar buiten. In de fabriek ziet onder andere de 7-serie het levenslicht.

De nieuwe 8-serie staat vanaf november bij de Nederlandse dealers. In tegenstelling tot de vorige 8-serie komt het nieuwe model, dat kan worden gezien als de opvolger van de 6-serie Coupé, Cabrio en Gran Coupé, niet beschikbaar met een twaalfcilinder. Voorlopig zet BMW de M850i xDrive bovenaan de motorenlijst, een auto die over een 4,4-liter V8 beschikt die 530 pk en 750 Nm levert. Die achtcilinder helpt de M850i in 3,7 tellen aan een snelheid van 100 km/h.

De tweede en vooralsnog enige andere motor die BMW levert, is de 840d xDrive, een diesel dus. De 3,0-liter zes-in-lijn levert 320 pk en 680 Nm, goed voor een 0-100-sprint in 4,9 tellen. Schakelen gaat in zowel de benzine- als dieselversie met een achttraps Steptronic-transmissie. Daarnaast krijgt de 8-serie Coupé gezelschap van een Cabrio én een Gran Coupé.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum