Productie Audi R8 e-tron afgeblazen

Audi R8 e-Tron zet record neer op Nordschleife
Mercedes-Benz heeft met de SLS Electric Drive een zoemende supercar klaarstaan. Rivaal Audi had als wapen de R8 e-tron in het vat zitten, maar het licht voor deze sportieveling onder hoogspanning lijkt nu te doven.

De volledig elektrische R8 zal zijn weg dus niet naar het asfalt vinden. Als productiemodel welteverstaan. Audi heeft bevestigd dat de e-tron nu enkel als technische oefening voor toekomstige elektrische auto's zal dienen. Dat melden onze collega's bij AutoExpress.

"We hebben tien e-tron's gebouwd, en de prestaties van deze auto's worden aandachtig geanalyseerd," zegt een woordvoerder van Audi tegen AutoExpress. "De huidige technologie rond accupakketten zorgt voor een actieradius die te beperkt is. We denken niet dat de koper daar op zit te wachten." Toch is het concept niet volledig afgeschoten, mocht de techniek verbeteren dan "is het nog denkbaar, zeg nooit nooit", aldus de zegsman.

De e-tron wordt aangedreven door een stel elektromotoren die een gecombineerd vermogen van zo'n 380 pk leveren. De 1.780 kilo wegende stekkerracer moet daarmee in minder dan 4,5 seconden naar de 100 km/h accelereren. Uiteindelijk moet de elektrische R8 200 km/h kunnen behalen. De actieradius van de e-tron zou, uiteraard met een vederlichte rechter voet, op 216 kilometer liggen.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.